Favicons… 3:00 μ.μ.

Αρχικά τι είναι το favicon; Favicon είναι συντομογραφία του "favorites icon" ή αλλιώς αγαπημένη εικόνα. Το Favicon είναι ένα όνομα που δίνεται σε ένα εικονίδιο που χρησιμοποιείται για μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Είναι μια εικόνα 16 X 16 pixel και όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί μια ιστοσελίδας, ο web browser ελέγχει αν υπάρχει το αρχείο favicon.ico. Εάν το αρχείο υπάρχει, το favicon εμφανίζεται δίπλα στο όνομα της ιστοσελίδας και στην επιλογή Favorites του προγράμματος.

Δεν θα γράψω εδώ για το πώς μπορούμε να βάλουμε το favicon στο blog μας καθώς το έκαναν ο ΑΑΤΟΝ και ο hackaday πατώντας τα links των ονομάτων τους μπορείτε να δείτε τα ιστολόγια τους. Απλώς θέλω να αναφέρω μία ενδιαφέρον ιστοσελίδα στην οποία μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας favicons. Είναι το favicon.cc. Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε είτε να φτιάξετε τα δικά σας favicons (απλά ή animated)(create new favicon) είτε να μετατρέψετε κάποια φωτογραφία σε favicon (import image) είτε να "κλέψετε" των κωδικό των favicons που δημιούργησαν οι άλλοι(latest favicons, top rated favicons).

Αφού βρείτε το κατάλληλο για εσάς favicon απλώς κάνετε copy-paste τον κωδικό HTML του favicon στο HTML κωδικό του blog σας πάνω από το

2 σχόλια:

hackaday είπε...

Σ' ευχαριστώ για την αναφορά. Βλέπω ότι τα κατάφερες. Ανθέλεις κάνε και αυτό που λ΄΄εω για παραμετροποίηση. Να έχει το φόντο του cloud το ίδιο με αυτό του blog σου, κάντο λίγο πιο στενό για ν αμη βγαίνει από τη γραμμή και κάνε τα γράμματα του cloud λευκά. Πίστεψε με θα πάθεις πλάκα.

Ver@ είπε...

Na euxaristw poli! 8a to kanw pio meta giati 3odeya arketa poli wra gia na kataferw na vrw to la8os. Omws gia kapoio logo emena emfanizei mou kai pali aspro tetragono kai den vlepw ta lables.

Δημοσίευση σχολίου