Ρομποτικός φύλακας... 6:06 μ.μ.


Στο Τόκιο ένα μικρό τηλεχειριζόμενο ρομπότ που μπορεί να εκτοξεύει ένα μεγάλο δίχτυ για να συλλάβει τυχόν παρείσακτους αναπτύχθηκε από ιαπωνικό εργαστήριο ρομποτικής σε συνεργασία με εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας.

Το πρωτότυπο του ρομπότ, με την ονομασία T-34, μοιάζει περισσότερο με τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι παρά με αστυνόμο. Είναι όμως εφοδιασμένο με αισθητήρες ήχου και θερμότητας καθώς και με μια κάμερα η οποία μεταδίδει ζωντανή εικόνα στο κινητό τηλέφωνο του χειριστή.

Όταν εντοπιστεί κάποιος ύποπτος, ο χειριστής δίνει εντολή σύλληψης μέσω του τηλεφώνου, οπότε το T-34 πλησιάζει το στόχο με ταχύτητα έως και 10 χλμ/ώρα για να τον τυλίξει τελικά στο εκτοξευόμενο δίχτυ του.

Το ρομπότ προχωρά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα σημερινά συστήματα παρακολούθησης χώρων, υποστηρίζει η εταιρεία ρομποτικής tmsuk και η εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας Alacom που συνεργάστηκαν στην ανάπτυξή του.

«Οι αισθητήρες ασφάλειας συχνά σημαίνουν ψευδείς συναγερμούς, ενώ η εξέταση του χώρου με το ρομπότ θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις» αναφέρει ανακοίνωση των εταιρειών που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Πηγή In.gr

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΜΕΝΩ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ;ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ;

Ver@ είπε...

Kalispera kai se sena. Nai elpizw na douleyei auto to robot kala. Auto to ar8ro einai epo to in.gr sto kato meros opou grafei pigi euala to link tou ar8rou.

Δημοσίευση σχολίου