Ένα χαμόγελο... 10:40 μ.μ.




Στο κόσμο υπάρχει κάτι πολύ απλό όμως μας προσφέρει μεγάλη χαρά και έχει πολύ μεγάλη αξία για εμάς Όμως αυτό το κάτι είναι πλέον πολύ σπάνιο στις μέρες μας και το ξεχνάμε, το παραμελούμε και τσιγκουνευόμαστε να το προσφέρουμε στους άλλους. Δεν θέλουμε να το προσφέρουμε σε κανένα και το κρατάμε στον εαυτό μας σαν κάτι πολύτιμο όμως αν δεν το χαρίσουμε στους άλλους δεν θα έχει καμιά αξία. Τι να είναι άραγε τόσο σπάνιο, πολύτιμο και τόσο απλό; Ένα χαμόγελο! Ναι ένα χαμόγελο είναι το πιο πολύτιμο που έχουμε αφού μπορεί να κάνει θαύματα και να γιατρέψει την πονεμένη ψυχή του ανθρώπου! Μόνο ένα χαμόγελο μπορεί να λιώσει τον πάγο και στην πιο παγωμένη καρδιά! Μόνο ένα χαμόγελο μπορεί να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους!


Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του cosmo.gr το χαμόγελο είναι μεταδοτικό!
Παρακάτω είναι το δημοσίευμα αυτό:

Η ευτυχία είναι τόσο μεταδοτική ώστε όσο περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους γνωρίζει κανείς τόσο πιθανότερο είναι να νιώθει κι ο ίδιος ευτυχισμένος. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ερευνητική ομάδα από την Αμερική σε σχετική έρευνα.
Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής Ιατρικής Κοινωνιολογίας του Χάρβαρντ, Νικόλας Χριστάκης, τονίζει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι άνθρωποι προτιμούν να σχετίζονται με συνανθρώπους τους ευτυχισμένους.«Κάθε επιπλέον ευτυχισμένο πρόσωπο σε κάνει ευτυχέστερο» διευκρινίζει ο δρ. Χριστάκης, επισημαίνοντας ότι αυξάνεται η θέληση για ζωή όταν η ευτυχία είναι διάχυτη στο φιλικό περιβάλλον ενός ανθρώπου, σε αντίθεση με τη δυστυχία που δεν μεταδίδεται.. πολύ εύκολα.Η συγκεκριμένη έρευνα βασίστηκε σε έναν αριθμό 5.000 ατόμων, όλοι τους παιδιά εθελοντών που συμμετείχαν σε μεγάλη έρευνα για θέματα καρδιακής υγείας που ξεκίνησε το 1948.Δημοσιεύετηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.Στην ανάλυση που έκαναν οι ερευνητές μετά το πέρας της έρευνας στους εθελοντές, έδειξε ότι οι άνθρωποι με τις περισσότερες κοινωνικές συνδέσεις είναι κι οι ευτυχέστεροι. Και δεν εννοείται μόνο η συναναστροφή με το στενό κοινωνικό περιβάλλον, όπως οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αλλά οι γνωστοί των προηγουμένων, γνωστοί των γνωστών κτλ.O Tζέιμς Φάουλες, μέλος της ερευνητικές ομάδας, δηλώνει ότι «άν μια κοινωνική γνωριμία είναι ευτυχισμένη, αυξάνει την πιθανότητα να είσαι και εσύ ευτυχισμένος κατά 15%».«Ένας ευτυχισμένος φίλος αξίζει 20.000 δολάρια», τονίζει ο δρ. Χριστάκης, ο οποίος επισημαίνει τη σημασία του κοινωνικού περίγυρου στα επίπεδα ευτυχίας και συνδέει τη νέα μελέτη με έρευνα του 1984, η οποία έδειχνε ότι το να κερδίσει κανείς 5.000 δολάρια αυξάνει τις πιθανότητές του να γίνει ευτυχέστερος κατά μόλις 2%.

Ένα ποιηματάκι για το χαμόγελο από www.colinheatherly.com/smile.htm


SMILE FOR YOU

Smiling is infectious; you catch it like the flu,

When someone smiled at me today, I started smiling too.

I passed around the corner and someone saw my grin

When he smiled I realized I'd passed it on to him.

I thought about that smile then I realized its worth,

A single smile, just like mine could travel round the earth.

So, if you feel a smile begin, don't leave it undetected

Let's start an epidemic quick, and get the world infected!

Keep the smile going by sending this on to a friend.

Everyone needs a smile!!!


Δεν πρέπει να ξεχνάμε να χαμογελάμε αφού αυτό είναι το κλειδί που οδηγεί στην πραγματική ευτυχία την οποία γυρεύαμε τόσα χρόνια και ήταν κάτω από την μύτη μας... ήταν ένα χαμόγελο!

Το χαμόγελο είναι όντος μεταδοτικό αν σου χαμογελάσουν αρχίζεις και εσύ να χαμογελάς και όταν χαμογελάσεις σε κάποιον και αυτός αρχίζει να χαμογελά! Είναι ένας ιός που μεταδίδεται... ας τον μεταδώσουμε σε όλους....ας κάνουμε τον κόσμο πιο χαρούμενο!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου