Τα worms στα κοινωνικά δίκτυα... 3:34 π.μ.



Δεν άργησαν να εισβάλλουν τα worms και στα κοινωνικά δίκτυα (facebook και MySpace) αργά ή γρήγορα αυτό θα γινόταν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του cosmo.gr :Τα Εργαστήρια Panda έχουν ανιχνεύσει το Koobface, ένα νέο worm που χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και MySpace για τη διάδοσή του.

Αυτό το worm ταχυδρομεί μια σύνδεση με ένα πλαστό βίντεο του YouTube στο προφίλ ή στη λίστα επαφών των μολυσμένων χρηστών. Εναλλακτικά, στέλνει στις επαφές των μολυσμένων χρηστών ένα προσωπικό μήνυμα με την σύνδεση καλώντας τους να παρακολουθήσουν ένα video με πρωταγωνιστές τους ίδιους, χρησιμοποιώντας προτροπές του τύπου "you look funny in this new video". Όταν προσπαθούν να δουν το βίντεο (που φαίνεται να προέρχεται από έναν από τους φίλους τους) οδηγούνται σε ιστοσελίδες όπου ενθαρρύνονται να πραγματοποιήσουν λήψη μιας ενημέρωσης του Flash Player προκειμένου να το δουν. Εντούτοις, εάν το κάνουν, θα αφήσουν ένα αντίγραφο του worm να εισχωρήσει στους υπολογιστές τους και θα μολύνουν όλες τις επαφές τους. Το Koobface έχει ως στόχο τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών [αριθμοί πιστωτικών καρτών κ.λπ] και λειτουργεί με δύο τρόπους. Ως keylogger, καταγράφει τις ενέργειες που γίνονται μέσω του πληκτρολογίου περιμένοντας την εισαγωγή των κωδικών, ενώ μπορεί να ψάξει και στο σκληρό για τα σχετικά cookies.
Σύμφωνα με τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs), ένα από τα δύο κοινωνικά δίκτυα που βρίσκονται υπό επίθεση έχει λάβει ήδη μέτρα για την προστασία των χρηστών από αυτό το malware.

Τώρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στην χρήση των κοινωνικών δικτύων!
Γιατί ακομα και εδώ τα worms δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας;


Πηγές
cosmogr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου