Lively by Google... 8:39 μ.μ.

γοογλε.ψομ
Ένας ανταγωνιστικός 3D εικονικός κόσμος του Second Life είναι το Lively. Το Lively δημιουργήθηκε από την Google και συγκεκριμένα αποτελεί το πνευματικό δημιούργημα μιας 29χρονης υπαλλήλου της Google, της Niniane Wang η οποία εισήγαγε αυτό το προϊόν στις 8 Ιουλίου 2008 . Όταν κάνουμε εγκατάσταση το πρόγραμμα Lively του Google και έχουμε λογαριασμό gmail μπορούμε να ξεκινήσουμε το chat στο Lively. Δημιουργούμε ένα τρισδιάστατο avatar (δηλαδή τον χαρακτήρα που θα τους εκπροσωπεί στον εικονικό κόσμο) και το διαμορφώνουμε όπως εμείς θέλουμε δηλαδή μπορούμε να αλλάξουμε τα μαλλιά, χρώμα ματιών ρούχα, σώμα κ.α. Μπορούμε να φτιάξουμε δικό μας δωμάτιο και να το διακομίσουμε όπως θέλουμε και να βάλουμε μουσική να παίζει στο δωμάτιο μας. Το Lively παρουσιάζει τον συνδυασμό του Gtalk για chat και επικοινωνίας real time με τον πραγματικό κόσμο και δίνει την δυνατότητα να συνομιλούμε με ανθρώπους από όλες τις γωνιές του κόσμου σε πραγματικό χρόνο. Έτσι με το chat και την δημιουργία δικών μας δωματίων κοινωνικοποιούμαστε και γνωρίζουμε νέους ανθρώπους. Οι συζητήσεις περιορίζονται σε συγκεκριμένο χώρο ( π.χ. σε ένα δωμάτιο όπως και στον πραγματικό κόσμο)


Το Lively είναι βασισμένο στο Second Life που λόγω της επιτυχίας του προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Google στην δημιουργία δικού του εικονικού κόσμου. Οι επιρροές του Second Life είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς τόσο στη σχεδίαση του εικονικού περιβάλλοντος όσο και στη σχεδίαση της διεπαφής του χρήστη. Όμως το Lively είναι πολύ πιο εύκολο στην χρήση συγκριτικά με το Second Life.
Το Lively δεν απαιτεί συνδρομή σε αντίθεση τους άλλους δημοφιλείς εικονικούς κόσμους και επιτρέπει στα μέλη του να μεταφέρουν τις ηλεκτρονικές τους δημιουργίες οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Ο κώδικας του Lively ήδη λειτουργεί στο Facebook και σύντομα αναμένεται η ειδική έκδοση για το MySpace.
Πηγές:
Κατεβάσετε το Lively από εδώ!

1 σχόλια:

Elissavet είπε...

poli m arese to lively Vera, to katevasa k egw ston ipologisti m, alla distixws akousa pws tha akirosoun tin eggrafi sto lively

Δημοσίευση σχολίου