Ο δεκάλογος του 12:03 π.μ.
Αναδημοσιεύω τον δεκάλογο του σωστού blogger ο οποίος δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog freegr και μετά δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα freegr. Αξίζει να σημειώσω ότι και το blog και η ιστοσελίδα περιέχουν πολύ ενδιαφέρον πληροφορίες1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά σοβαρές νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.10.Δεν είμαστε εκδοτικά συγκροτήματα, δεν έχουμε οικονομικούς πόρους, δεν μπορούμε να αντέξουμε μηνύσεις,και επομένως "οι συγκεκριμένες νομικές διατάξεις" που επιβάλλουν την έμμεση λογοκρισία ενός blogger από το φόβο των μηνύσεων, θα πρέπει να καταργηθούν. Το δικαίωμα στην ανωνυμία να είναι καθολικό και αδιασάλευτο από την ισχύουσα νομοθεσία, εκτός αν πρόκειται για εγκλήματα κατά της ζωής.'

6 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Συγχαρητήρια Βέρα.
Πολύ ωραίο ιστολόγιο [αν και λιγάκι κοριτσίστικο για τα γούστα μου :-) ]. Πολύ ωραίο post. Θα σε παρακολουθώ.
*Χαιρετώ και την υπόλοιπη παρέα του blog.

Ver@ είπε...

Ευχαριστώ. =) Να πω την αλήθεια το ξέρω ότι το παράκανα με το φούξια...αλλά μέχρι στιγμής αυτό το Template μου άρεσα...δεν βρήκα κάτι άλλο καλύτερο.

tito είπε...

Καλή Τσικνοπέμπτη!

Ver@ είπε...

Ευχαριστώ πολύ. Επίσης! =)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ.

Ver@ είπε...

@JK Skroutzakos Ευχαριστώ πολύ επίσης σου εύχομαι να περνάς καλά και καλή εβδομάδα! =)
(Το σχόλιο που έγραψες είναι για την ποιό πάνω ανάρτηση επειδή εμένα τα σχόλια είναι κάτω από τον τίτλο της ανάρτησης και όχι στο τέλος της ανάρτησης όπως στα άλλα ιστολόγια)

Δημοσίευση σχολίου