Wiki 1:17 μ.μ.

Τα wiki είναι οι ιστοχώροι στους οποίους οι επισκέπτες τους μπορούν να συμμετέχουν στην διαμόρφωση του ιστοχώρου. Μπορούν δηλαδή να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να επεξεργαστούν το περιεχόμενο του ιστοχώρου.

To wiki είναι ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του ιστοχώρου γιατί επιτρέπει να συνεργάζονται μεγάλες ομάδες χρηστών μεταξύ τους χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στο περιεχόμενο του wiki. Οι χρήστες μπορούν να δούνε τις αλλαγές σε απευθείας σύνδεση με το ιστοχώρο φτάνει να κάνουν την ανανέωση της ιστοσελίδας. Όλοι οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν το wiki χωρίς να χρειάζονται ειδική άδεια για πρόσβαση στο περιεχόμενο ενός wiki δηλαδή δεν είναι όπως τα blogs που θέλουν κωδικό πρόσβασης. Το μειονέκτημα του wiki είναι ότι κάποιος από τους χρήστες είτε ακούσια είτε εκούσια μπορεί να γράψει λανθασμένες πληροφορίες στο wiki.

Περισσότερες πληροφορίες για το "Τι είναι wiki;" μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ένα παράδειγμα που θεωρώ εξαιρετικό είναι το wikiHow. Είναι ένα wiki στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για διάφορα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Υπάρχουν πληροφορίες και συμβουλές για τα κατοικίδια ζώα, για οικογένεια, για σχέσεις,για υγεία και πολλά άλλα θέματα. Μπορείτε να προσθέσετε και τις δικές σας ιδέες και γνώσεις ώστε να εμπλουτίσετε το wikiHow με περισσότερες πληροφορίες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου