HaPpY BiRtHdAy!!!!! 10:30 μ.μ.

Στις 28 Δεκεμβρίου έχει τα γενέθλια της η φίλη μου η Χριστίνα!!!!!!
Χριστίνα μου σου εύχομαι να ζήσεις χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!! Να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα σου και να έχεις όλα τα καλύτερα στην ζωή σου!!!!
Με τις καλύτερες ευχές η φίλη σου Ver@!!!!!!

Webfetti.com

Τα καλύτερα δώρα... 10:22 μ.μ.

Τα καλύτερα δώρα που προτείνονται για αυτές τις γιορτές είναι ξεχωριστά και μοναδικά! Δεν τα βρίσκουμε σε καταστήματα και ούτε τα φέρνει ο Άγιος Βασίλειος. Δεν μπορούμε να τα βρούμε πουθενά εκτός από την καρδιά μας... Λοιπόν τα δώρα που προτείνονται για να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας είναι... ΑΓΑΠΗ,ΧΑΡΑ και ΧΑΜΟΓΕΛΟ


Webfetti.com

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
Webfetti.com

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και... ανακύκλωση 7:51 μ.μ.

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται στην Λεμεσό.... Δεν είναι συνηθισμένο όπως εκείνα που έχουμε στα σπίτια μας, στις βιτρίνες και σε άλλες πλατείες Πρώτον είναι δεκατεσσάρων μέτρων και δεύτερον είναι κατασκευασμένο από... πλαστικές μπουκάλες, τενεκεδάκια και πώματα από τις μπουκάλες! Ναι δεν είναι αστείο ούτε κάποια φάρσα αλλά η προσπάθεια των παιδιών του δημοτικού να μας διδάξουν και να μας θυμίσουν πόσο σημαντικό είναι να ανακυκλώνουμε! Το μήνυμα που θέλουν να μας μεταδώσουν τα παιδάκια είναι ότι ακόμα και από τα "άχρηστα" κατά την γνώμη μας υλικά μπορούμε να φτιάξουμε κάτι δημιουργικό. Η προσπάθεια αυτή θα μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τώρα που ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κίνδυνο πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά για το μέλλον και για τες επόμενες γενιές Τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μας; Έναν πλανήτη γεμάτο σκουπίδια και καυσαέρια; Φανταστείτε σε ποιο περιβάλλον θα ζούμε σε μερικά χρόνια;

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πώς όλοι έχουμε της ευθύνες. Για να μπορέσουμε να ζούμε σε ένα καθαρό και κατάλληλο για εμάς περιβάλλον πρέπει να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι γι’αυτό.
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι την επόμενη φορά που πάμε να πετάξουμε μια πλαστική ή γυάλινη μπουκάλα, ένα τενεκεδάκι, μια κόλλα χαρτιού ή οτιδήποτε ανακυκλώσιμο αλλά εμείς το θεωρούμε "άχρηστο σκουπίδι" είναι να το βάλουμε σε μία ξεχωριστή σακούλα και στην συνέχεια να το πετάξουμε σε κάποιο από τους κάδους ανακύκλωσης. Αυτό το άχρηστο σκουπίδι δεν θα είναι πια τόσο άχρηστο αφού μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί!



Λίγα λόγια για τα ανακυκλώσιμα υλικά...





Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι ιδανικό υλικό για ανακύκλωση γιατί:
1. Μπορεί να διαχωριστεί εύκολα από τα άλλα υλικά και έτσι η διαλογή του δεν απαιτεί υψηλό κόστος.
2. Η ανακύκλωση του αλουμινίου είναι μια διαδικασία που μπορεί να επαναλαμβάνεται συνεχώς.
3. Για την παραγωγή του μετάλλου που προέρχεται από την επαναχύτευση μεταχειρισμένων προϊόντων και απορριμμάτων από αλουμίνιο απαιτείται μόνον το 5% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή πρωτόχυτου μετάλλου, δηλαδή εκείνου που παράγεται από τον βωξίτη.
Για να φτιαχτεί ένα αλουμινένιο κουτί από βωξίτη, χρειάζεται τόση ενέργεια όση για:
- να ακούσουμε ραδιόφωνο για 4 ώρες
- να δούμε τηλεόραση για 3 ώρες
- να ανάβει μια λάμπα 60 Watt για 5 ώρες
- να λειτουργεί ένα ψυγείο για 3 ώρες

Για κάθε τόνο αλουμινίου που παράγεται από ανακυκλώσιμο υλικό εξοικονομούνται 700 λίτρα πετρελαίου

Γυαλί

Όταν βρεθεί στη φύση δεν αποσυντίθεται γι' αυτό πρέπει να το ανακυκλώνουμε.

Υπάρχουν δύο τρόποι ανακύκλωσης του γυαλιού.
Ο πρώτος είναι η επαναχρησιμοποίηση.
Ο δεύτερος τρόπος έχει σχέση με τα μπουκάλια που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και με τα διάφορα γυάλινα αντικείμενα. Αυτά τα συγκεντρώνουμε σε ειδικούς κάδους. Έπειτα μεταφέρονται στα κέντρα συγκέντρωσης γυαλιού όπου γίνεται ο διαχωρισμός του γυαλιού ανάλογα με το χρώμα του (άσπρο, πράσινο, καφέ). Μετά το σπάνε σε μικρά κομματάκια (υαλόθραυσμα) και το καθαρίζουν από χαρτιά, πλαστικά κ.ά. Στη συνέχεια το υαλόθραυσμα οδηγείτε στον κλίβανο τήξης κι ακολουθείται όλη η προηγούμενη διαδικασία.

Χαρτί
Το χαρτί είναι ένα φυσικό προϊόν. Η παραγωγή και η υπερκατανάλωση του επιβαρύνουν το περιβάλλον. Η ανακύκλωση του χαρτιού είναι μια διεργασία, που αν γίνεται σωστά, μπορεί να είναι οικονομικά συμφέρουσα, φιλική προς το περιβάλλον και να δίνει καλής ποιότητας ανακυκλωμένο χαρτί. Τότε μόνο μπορούμε να λέμε ότι ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού λειτουργεί σωστά και είναι αποτελεσματικό.

Κάθε τόνος χαρτιού που ανακυκλώνεται σώζει τη ζωή 17 δέντρων!

Πλαστικό
"Γενικός χαρακτηρισμός των συνθετικών ή γενικότερα τεχνιτών υλών που σχηματίζουν στερεά φύλλα ή συμπαγή αντικείμενα και που μπορούν να πάρουν ποικίλα σχήματα με τήξη ή συμπίεση" "Είναι προϊόντα πολυμερισμού" (Εγκυκλοπαίδεια ΥΔΡΙΑ).
Τα πολυμερή είναι μεγάλα μόρια σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες χημικές ομάδες που ενώνονται συνήθως γραμμικά. Παραδοσιακά, τα πολυμερή χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συμπαγών πλαστικών και μπορούν να ταξινομηθούν με πολλούς τρόπους. Μια βασική κατάταξη είναι ο διαχωρισμός τους σε τρεις βασικούς τύπους υλικών: τα θερμοπλαστικά, τα ελασματομερή και τα θερμοστατικά.

Σχετικά με την ανακύκλωση μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα http://www.recyclenow.com.cy/




Επικοινωνίες βασισμένες στο διαδίκτυο. 3:25 μ.μ.




Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα των επικοινωνιών βασισμένων στο διαδίκτυο από την στιγμή που πληρώνουμε είδη για το διαδίκτυο μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα στις τηλεφωνικές κλήσεις με την αποστολή ενός instant message σε κάποιο ή με τη χρήση VoIP αντί των τοπικών τηλεφωνικών υπηρεσιών. Σε αντίθεση με τα πολλά πλεονεκτήματα οι επικοινωνίες βασιζόμενες στο διαδίκτυο έχουν και πολλά μειονεκτήματα όπως οι ιοί, ιδιωτικά ζητήματα και spam.

Instant messaging.
Το instant messaging ή IM μπορούμε να το παρομοιάσουμε με την διαδικτυακή διάσκεψη μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων βασισμένη σε κείμενο. Η υπηρεσία IM επιτρέπει σε εμάς να δημιουργήσουμε ένα είδος ιδιωτικού chat room με ένα άλλο άτομο προκειμένου να επικοινωνούμε στον πραγματικό χρόνο μέσω του Διαδικτύου. Tο IM σύστημα μας ειδοποιεί όποτε κάποιος από τον κατάλογό των μας επαφών μας είναι σε απευθείας σύνδεση (online) και μπορούμε να αρχίσετε να συνομιλούμε με εκείνο το άτομο. Με το IM μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα τις απαντήσεις όταν ο συνομιλητής μας είναι online. Το IM χρησιμοποιείται και στις επιχειρήσεις. Οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους και μπορούν να παίρνουν τις πληροφορίες αμέσως που χρειάζονται χωρίς να χρειάζεται να τηλεφωνούν. Γενικά με την χρήση του IM οι υπαλλήλους εξοικονομούν χρόνο και μειώνεται το χρηματικό ποσό που ξοδεύει μια επιχείρηση στις επικοινωνίες.
Το IM έχει όμως και μερικά προβλήματα όπως το spim και διάδοση ιών. Το Spim είναι αντίστοιχο του spam με την διαφορά ότι το spim εμφανίζεται στην οθόνη καθώς συνομιλούμε μέσω IM με άλλους ενώ το spam πρέπει να το ανοίξουμε για να το δούμε. Το spim περιέχει συνήθως μια σύνδεση σε έναν ιστοχώρο που το spimmer προσπαθεί να προωθήσει στην αγορά όμως αυτή η σύνδεση μπορεί να περιλαμβάνει και ιούς Το μήνυμα θα εμφανιστεί σαν να είναι από μια γνωστή IM επαφή και ο παραλήπτης το πιθανότερο είναι να πατήσει το link και να κατεβάσει το υιό χωρίς να το γνωρίζει. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιούμε τους κανόνες ασφαλείας συνομιλιών και τα αντικά προγράμματα.


Τηλεφωνία & VoIP Διαδικτύου.
Στην τηλεφωνία διαδικτύου υπάρχει συνδυασμός υλικού και λογισμικού που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο ως μέσο μετάδοσης για τα τηλεφωνήματα. Στους χρήστες διαδικτύου το διαδικτύου παρέχει δωρεάν τηλεφωνήματα οπουδήποτε στον κόσμο. Η τηλεφωνία γίνεται από Η/Υ σε Η/Υ με την χρήση ενός μικρόφωνου στον υπολογιστή μας το οποίο στέλνει τη φωνή μας μέσω ενός καλωδιακά μόντεμ σε πρόσωπο στον οποίο τηλεφωνούμε.
Αυτή μορφή τηλεφωνίας διαδικτύου έχει ωστόσο και πολλά προβλήματά όπως η σύνδεση αυτού του τρόπου είναι πιο αργή από εκείνη του παραδοσιακού τηλεφώνου και η ποιότητα της μετάδοσης της φωνής δεν είναι ανάλογή με την ποιότητα κανονικών τηλεφώνων.
Το VoIP είναι μια άλλη μέθοδος επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου. Το υλικό και λογισμικό του VoIP χρησιμοποιείται για να διαβιβάσει τα τηλεφωνήματα μέσω του διαδικτύου με την αποστολή των στοιχείων φωνής στα πακέτα που χρησιμοποιούν τη IP. Η φωνή μετατρέπεται στα πακέτα στοιχείων και καθοδηγείται μέσω του Διαδικτύου. Όταν τα πακέτα στοιχείων φθάνουν στον προορισμό τους, μετατρέπονται πίσω στα στοιχεία φωνής πάλι για τον παραλήπτη. Αυτού του είδους η τηλεφωνία είναι φθηνότερη από την κανονικά τηλεφωνία.


Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Το e-mail (από το electronic mail) είναι μήνυμα που αποτελείται από σημειώσεις που εισάγονται μπορούν το πληκτρολόγιο ή από τα ηλεκτρονικά αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε δίσκο. Μερικά συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι περιορισμένα σε ένα ενιαίο συγκρότημα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ένα δίκτυο ωστόσο μερικά άλλα έχουν τις πύλες σε άλλα συγκροτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, που επιτρέπουν σε εμάς να στέλνουμε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο οπουδήποτε στον κόσμο. Για να στείλουμε το e-mail πρέπει να γνωρίζουμε την ακριβή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να φθάσει στον προορισμό του ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το e-mail μας επιτρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε πολλούς παραλήπτες.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι τα spam. Το spam θεωρείται οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνεται σε παραλήπτη χωρίς να το χρειάζεται. Τις περισσότερες φορές διαφημίζουν κάποιο προϊόν μέσω spam. Το spam στέλνεται σε πάρα πολλούς παραλήπτες ταυτόχρονα. Συχνά spam διαδίδει Trojans και ιούς μέσω του e-mail. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε προγράμματα αντιιών.

IRC
Το Short for Internet Relay Chat (IRC) είναι ένα σύστημα συνομιλίας πολλών χρηστών που επιτρέπει στους ανθρώπους συνομιλούν «στα κανάλια» ή «τα δωμάτια» για να μιλήσουν σε ομάδες ή ιδιαιτέρως. IRC είναι βασισμένο σε ένα πρότυπο πελατών/κεντρικών υπολογιστών. Για να ενωθούμε στην μια συζήτηση IRC, χρειαζόμαστε έναν πελάτη IRC και μια πρόσβαση Διαδικτύου. Στα IRC chat room μπορούμε να στέλνουμε δημόσια και ιδιωτικά μηνύματα στους συμμετέχοντες της συζήτησης. Μπορείτε να δημιουργήσουμε το δικό μας chatroom και να προσκαλέσουμε άλλους για να ενωθούν με το κανάλι μας. Επίσης μπορούμε να βάλουμε κωδικός πρόσβασης του chatroom μας και να επιτρέψουμε μια πιο ιδιωτική συζήτηση μόνο με τους ανθρώπους τους οποίους προσκαλέσαμε. Ένα πρόβλημα στην επικοινωνία με IRC είναι η καθυστέρηση λόγω του ότι IRC στηρίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των κεντρικών υπολογιστών και αυτές οι συνδέσεις μπορούν να επιβραδύνουν από τους κεντρικούς υπολογιστές.
Τηλεδιάσκεψη
Η συνεδρίαση μέσω video είναι μια διάσκεψη μεταξύ δύο ή περισσότερων συμμετεχόντων που βρίσκονται σε διαφορετικούς τόπους και χρησιμοποιούν τα δίκτυα υπολογιστών για να διαβιβάσουν τα ακουστικά και τηλεοπτικά στοιχεία. Ο καθένας που συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη έχει μια βιντεοκάμερα, ένα μικρόφωνο και μεγάφωνα συνδεδεμένα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Η φωνή των συνομιλητών μεταδίδεται μέσω του διαδικτύου και το βίντεο εμφανίζεται στο παράθυρο της οθόνης του συνομιλητή. Για να μπορεί να λειτουργεί η τηλεδιάσκεψη πρέπει οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν τον ίδιο πελάτη ή συμβατό λογισμικό. Η τηλεδιάσκεψη τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται στην επικοινωνία από απόσταση στις τάξεις και εφαρμόζεται στην μάθηση από απόσταση, για συνομιλίες με φιλοξενούμενους και τα προγράμματα πολύ-σχολικής συνεργασίας.

SMS & ασύρματες επικοινωνίες
Η σύντομη υπηρεσία μηνυμάτων (SMS) είναι παγκόσμια ασύρματη υπηρεσία που επιτρέπει τη μετάδοση των αλφαβητικών και νουμερικών μηνυμάτων μεταξύ των κινητών τηλεφώνων και των εξωτερικών συστημάτων όπως ταe-mail, σελιδοποίησης και φωνητικού ταχυδρομείου. Τα μηνύματα δεν μπορούν να υπερβαίνουν 160 αλφαβητικούς και νουμερικούς χαρακτήρες και να περιέχουν εικόνες ή γραφικές παραστάσεις. Το MMS σε αντίθεση με το SMS επιτρέπει την αποστολή συνδυασμού κειμένου, ήχων, εικόνων και βίντεο MMS. Σήμερα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη ασύρματη συσκευή μας και για να στέλνουμε και να λαμβάνουμε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας και IM.


Πηγή webopedia

Οι πιο επικίνδυνοι ιοί στον κόσμο 8:47 μ.μ.

Surreptitious Sircam
Red Raider
Bad Benjamin
Numbing Nimda
Tennis Anyone?
(Expletive Deleted) Explorer
Maniacal Magistr
Malevolent Melissa
Klez the Conquerer
Love Hurts
Michelangelo
Code Red
Klez
Slammer
MyDoom
Storm

Πιο αναλυτικά γράφω για τους τρεις από τους πιο επικίνδυνους ιούς.

Love letter ή I love you

Ό ιός I Love You εμφανίστηκε την άνοιξη του 2000 και μόλυνε εκατομμύρια υπολογιστές στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Ως προς την ταχύτητα είναι παρόμοιος με τον ιό Melissa ο οποίος μόλυνε με αστραπιαία ταχύτητα δεκάδες χιλιάδες υπολογιστών ανά τον κόσμο όμως γρηγορότερος από αυτόν και ήταν ο χειρότερος ιός που είχε εμφανιστεί ποτέ. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει θέμα I Love You. Έτσι ξεγελούσε τους ανυποψίαστους παραλήπτες με την χρήση πλασματικών μηνυμάτων. Τους έπειθε ότι είχαν λάβει μία επιστολή αγάπης κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι το μήνυμα που έλαβαν περιέχει οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν ιό. Στο σώμα του μηνύματος έγραφε "Kindly check the attached LOVELETTER coming from me". To μήνυμα συνοδευόταν από ένα αρχείο με το όνομα LOVE-LETTER-FOR-YOU.txt.vbs. όπου βρίσκεται ο ιός. Ο ιός ήταν γραμμένος σε Visual Basic Script το οποίο είναι σταθερό σε όλους τους υπολογιστές βασσιζμένους σε συστήματα υπολογιστών Microsoft και δεν μπορούσε να εκτελείται από μόνο του. Για να εκτελεστεί θα πρέπει ο παραλήπτης να "ανοίξει" το μήνυμα και να ενεργοποιήσει το συνοδευτικό αρχείο (με διπλό κλικ) το οποίο ονομάζεται "...A Love Letter For You". Σε περίπτωση που εκτελεστεί ο ιός μπορεί να γραφτεί επάνω σε αρχεία με κατάληξη .jpg, .mp3 κ.ά. και να επιχειρήσει να στείλει ένα αντίγραφό του σε οποιονδήποτε βρίσκεται στο αρχείο διευθύνσεων του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εκτός από το e-mail διαδίδονταν και μέσω των chat συστημάτων και μέσω άλλων συστημάτων μοιραστού αρχείων.To virus αυτό είχε τη δυνατότητα να επικαλύπτει διάφορους τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένου του .gif και των αρχείων του .jpg, να τροποποιεί τη σελίδα έναρξης του Internet Explorer και να άλλαζει τα κλειδιά ληξιαρχείων. Κίνησε επίσης άλλα αρχεία και έκρυψε MP3 τα αρχεία στα επηρεασθέντα συστήματα. Ο ιός LoveLetter επικάλυψε τα αρχεία και παρενέβαλε τον προερχόμενο από ιό κώδικα στους σκληρούς δίσκους σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα των καταστροφών του ιού ήταν τρομερά περίπου το 10 τοις εκατό όλων των υπολογιστών επηρεάστηκαν, σε ένα κόστος $5.5


Melissa

Ο ιός Melissa που εμφανίσθηκε τον Μάρτιο του 1999 εξαπλώθηκε με έγγραφα του Microsoft Word που στάλθηκαν μέσω e-mail και δούλευε ως εξής : Κάποιος δημιούργησε τον ιό ως ένα έγγραφο του Word που φορτώθηκε (uploaded) σε μια ομάδα ειδήσεων (newsgroup) του Internet. Όποιος κατέβαζε το έγγραφο και το άνοιγε θα ενεργοποιούσε τον ιό, ο οποίος θα έστελνε το έγγραφο (και συνεπώς και τον εαυτό του) μ' ένα μήνυμα e-mail στους πρώτους 50 χρήστες που υπήρχαν στο βιβλίο διευθύνσεων (address book) του μολυσμένου υπολογιστή. . Ο ιός Melissa ήταν βασισμένος στην γλώσσα προγραμματισμού VBA (Visual Basic for Applications) που είναι ενσωματωμένη στο Microsoft Word. Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού μπορεί να προγραμματιστεί για να κάνει εργασίες όπως τροποποίηση αρχείων και αποστολή μηνυμάτων e-mail. Ένας προγραμματιστής μπορεί να εισάγει ένα πρόγραμμα μέσα σ' ένα έγγραφο, το οποίο θα εκτελεστεί αμέσως μόλις ανοιχθεί το έγγραφο. Με αυτόν τον τρόπο προγραμματίσθηκε ο ιός Melissa. Όποιος άνοιγε ένα έγγραφο που ήταν μολυσμένο με τον ιό Melissa θα ενεργοποιούσε αυτόματα τον ιό, θα έστελνε τα 50 e-mails και μετά θα μόλυνε ένα κεντρικό αρχείο με όνομα NORMAL.DOT έτσι ώστε όποιο αρχείο δημιουργείτο από δω και πέρα θα περιείχε επίσης τον ιό.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στάλθηκε σε πολλούς παραλήπτες επειδή έφερε την επωνυμία κάποιου γνωστού του παραλήπτη και αναφερόταν σε ένα έγγραφο που είχαν ζητήσει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς.
Ο ιός Melissa ήταν ο πιο γρήγορα διαδεδομένος ιός που εμφανίσθηκε ως εκείνη την στιγμή και ανάγκασε πολλές μεγάλες εταιρείες να διακόψουν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία. Το Melissa κατέρρευσε τα ολόκληρα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το να αναγκάσει τους υπολογιστές για να στείλει τα πάρα πολλά μηνύματα ο ένας στον άλλο. Ο συντάκτης του ιού πιάστηκε τελικά και καταδικάστηκε σε 20 μήνες στη φυλακή.


Klez


Το Klez διαδίδεται με εκρηκτικό τρόπο αναστατώνοντας δίκτυα και επιχειρήσεις και ειδικά τους μη προστατευμένους χρήστες διαδικτύου.
Klez μπορεί να διαγράψει τα αρχεία και να δημιουργήσει το μηχανισμό για να τρέχει στο ξεκίνημα συστημάτων.
Το ι Klez που συνδυάζει τα διαφορετικά γνωρίσματα ιών, ανιχνεύθηκε αρχικά Οκτωβρίου 2001. Το Klez διανέμεται όπως έναν ιό, αλλά μερικές φορές ενεργεί όπως ένα σκουλήκι, άλλες φορές όπως έναν Δούρειο ίππο. Klez δεν είναι τόσο καταστρεπτικό όσο άλλα σκουλήκια, αλλά διαδίδεται ακόμα και δεν μπόρεσαν ακόμα να το εξολοθρεύσουν. Στην πραγματικότητα, μέχρι τώρα, κανένας άλλος ιός δεν έχει μείνει στην κυκλοφορία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως ο Klez. Διαδίδει μέσω των ανοικτών δικτύων και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεξάρτητα από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούμε. Το Klez μεταμφιέζει μερικές φορές ως εργαλείο σκουλήκι-αφαίρεσης. Μπορεί να αλλοιώσει τα αρχεία και να θέσει εκτός λειτουργίας τα προϊόντα αντιιών. Αυτό στέλνει στοιχεία από τον λογαριασμό e-mail των θυμάτων στους παραλήπτες που βρίσκονται σε βιβλία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Κάνει μίξη και συνεχίζει να στέλνει στους νέους παραλήπτες και δημιουργεί έναν νέο κύκλο της μόλυνσης.

Πηγές

pcworld
pcworld
tech.yahoo
answers yahoo
securitymanager

Ο κόσμος είναι επίπεδος!... 4:01 π.μ.



Ο κόσμος είναι επίπεδος! Αυτό δηλώνει ο Τόμας Φρίντμαν στο ομότιτλο βιβλίο του.
Τόσα χρόνια πέρασαν μετά από τις προσπάθειες του Κολόμβου να αποδείξει ότι ο κόσμος δεν είναι επίπεδος όπως όλοι νόμιζαν εκείνη την εποχή αλλά στρογγυλός. Και τώρα ο Τόμας Φ. μας δηλώνει ότι ο κόσμος είναι επίπεδος!

Σύμφωνα με τον Φρίντμαν ή εποχή μας χαρακτηρίζεται από την Παγκοσμιοποίηση 3.0 η οποία κατά την άποψη του «συρρικνώνει τον κόσμο στο ελάχιστο». Κατά τον Φρίντμαν οι άνθρωποι μόλις τώρα ανακάλυψαν την δύναμη που διαθέτουν-«την δύναμη να συνεργάζονται και να ανταγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο». Αυτό είναι που ξεχωρίζει την Παγκοσμιοποίηση 3.0 από την Παγκοσμιοποίηση 1.0 και Παγκοσμιοποίηση 2.0. Τώρα πλέον οι άνθρωποι πρέπει να αναρωτηθούν για την θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και πως μπορούν να συνεργαστούν με άλλους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Παγκοσμιοποίηση 3.0 δίνει την δυνατότητα να συνεργάζονται οι άνθρωποι ταυτόχρονα από τις διάφορες γωνιές του κόσμου μέσω των τηλεδιασκέψεων. Ο καθένας μπορεί να δουλεύει τώρα από το σπίτι του για εταιρεία που βρίσκεται σε άλλη χώρα χιλιόμετρα μακριά από αυτόν και να συνεργάζεται με ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες χωρίς να είναι πρόσωπο με πρόσωπο συνεργασία.

Ο κόσμος τώρα δεν έγινε «επίπεδος» αλλά και «μικρός». Οι αποστάσεις εκμηδενίστηκαν και οι κάτοικοι π.χ. Αμερικής και Ελλάδας είναι "γείτονες" στο κυβερνοχώρο Τώρα πλέον μπορούμε με την χρήση εξοπλισμού όπως ηλεκτρονικός υπολογιστής, κάμερα, μικρόφωνο κ.α και διαδίκτυο να "συναντηθούμε" με γνωστούς και αγνώστους στο κυβερνοχώρο

Ολόκληρος κόσμος βρίσκεται μπροστά μας σε μία οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογηστή και είναι επίπεδος ακριβώς όπως εκείνη. Δεν είναι πια στρογγυλός ο κόσμος, όπως τον θεωρούσαν, αφού έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε πολλά για μία χώρα που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης Με ένα click ανοίγουμε νέα παράθυρα σε αυτό τον κόσμο και διευρύνουμε τους ορίζοντες μας.

Τώρα πια δεν φοβόμαστε ότι θα πέσει το πλοίο όταν φτάσει στην άκρη της γης όπως νόμιζαν οι άνθρωποι πριν Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι στρογγυλός όμως στο μυαλό μας είναι επίπεδος! Είναι επίπεδος γιατί εμείς τον κάναμε επίπεδο! Είναι επίπεδος παντού και στα βιβλία και στο διαδίκτυο. Εμείς τον κοιτάμε από "ψηλά" και αυτός παραμένει επίπεδος και μας προσφέρει πολλές δυνατότητες και περιμένει από εμάς να δράσουμε και να τις εκμεταλλευτούμε.



Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερο για αυτόν τον επίπεδο κόσμο μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του Τόμας Φρίντμαν «Ο κόσμος είναι επίπεδος»
(εκδόσεις WKEANIDA 2007)

Τα worms στα κοινωνικά δίκτυα... 3:34 π.μ.



Δεν άργησαν να εισβάλλουν τα worms και στα κοινωνικά δίκτυα (facebook και MySpace) αργά ή γρήγορα αυτό θα γινόταν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του cosmo.gr :Τα Εργαστήρια Panda έχουν ανιχνεύσει το Koobface, ένα νέο worm που χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και MySpace για τη διάδοσή του.

Αυτό το worm ταχυδρομεί μια σύνδεση με ένα πλαστό βίντεο του YouTube στο προφίλ ή στη λίστα επαφών των μολυσμένων χρηστών. Εναλλακτικά, στέλνει στις επαφές των μολυσμένων χρηστών ένα προσωπικό μήνυμα με την σύνδεση καλώντας τους να παρακολουθήσουν ένα video με πρωταγωνιστές τους ίδιους, χρησιμοποιώντας προτροπές του τύπου "you look funny in this new video". Όταν προσπαθούν να δουν το βίντεο (που φαίνεται να προέρχεται από έναν από τους φίλους τους) οδηγούνται σε ιστοσελίδες όπου ενθαρρύνονται να πραγματοποιήσουν λήψη μιας ενημέρωσης του Flash Player προκειμένου να το δουν. Εντούτοις, εάν το κάνουν, θα αφήσουν ένα αντίγραφο του worm να εισχωρήσει στους υπολογιστές τους και θα μολύνουν όλες τις επαφές τους. Το Koobface έχει ως στόχο τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών [αριθμοί πιστωτικών καρτών κ.λπ] και λειτουργεί με δύο τρόπους. Ως keylogger, καταγράφει τις ενέργειες που γίνονται μέσω του πληκτρολογίου περιμένοντας την εισαγωγή των κωδικών, ενώ μπορεί να ψάξει και στο σκληρό για τα σχετικά cookies.
Σύμφωνα με τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs), ένα από τα δύο κοινωνικά δίκτυα που βρίσκονται υπό επίθεση έχει λάβει ήδη μέτρα για την προστασία των χρηστών από αυτό το malware.

Τώρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στην χρήση των κοινωνικών δικτύων!
Γιατί ακομα και εδώ τα worms δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας;


Πηγές
cosmogr

Ένα χαμόγελο... 10:40 μ.μ.




Στο κόσμο υπάρχει κάτι πολύ απλό όμως μας προσφέρει μεγάλη χαρά και έχει πολύ μεγάλη αξία για εμάς Όμως αυτό το κάτι είναι πλέον πολύ σπάνιο στις μέρες μας και το ξεχνάμε, το παραμελούμε και τσιγκουνευόμαστε να το προσφέρουμε στους άλλους. Δεν θέλουμε να το προσφέρουμε σε κανένα και το κρατάμε στον εαυτό μας σαν κάτι πολύτιμο όμως αν δεν το χαρίσουμε στους άλλους δεν θα έχει καμιά αξία. Τι να είναι άραγε τόσο σπάνιο, πολύτιμο και τόσο απλό; Ένα χαμόγελο! Ναι ένα χαμόγελο είναι το πιο πολύτιμο που έχουμε αφού μπορεί να κάνει θαύματα και να γιατρέψει την πονεμένη ψυχή του ανθρώπου! Μόνο ένα χαμόγελο μπορεί να λιώσει τον πάγο και στην πιο παγωμένη καρδιά! Μόνο ένα χαμόγελο μπορεί να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους!


Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του cosmo.gr το χαμόγελο είναι μεταδοτικό!
Παρακάτω είναι το δημοσίευμα αυτό:

Η ευτυχία είναι τόσο μεταδοτική ώστε όσο περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους γνωρίζει κανείς τόσο πιθανότερο είναι να νιώθει κι ο ίδιος ευτυχισμένος. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ερευνητική ομάδα από την Αμερική σε σχετική έρευνα.
Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής Ιατρικής Κοινωνιολογίας του Χάρβαρντ, Νικόλας Χριστάκης, τονίζει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι άνθρωποι προτιμούν να σχετίζονται με συνανθρώπους τους ευτυχισμένους.«Κάθε επιπλέον ευτυχισμένο πρόσωπο σε κάνει ευτυχέστερο» διευκρινίζει ο δρ. Χριστάκης, επισημαίνοντας ότι αυξάνεται η θέληση για ζωή όταν η ευτυχία είναι διάχυτη στο φιλικό περιβάλλον ενός ανθρώπου, σε αντίθεση με τη δυστυχία που δεν μεταδίδεται.. πολύ εύκολα.Η συγκεκριμένη έρευνα βασίστηκε σε έναν αριθμό 5.000 ατόμων, όλοι τους παιδιά εθελοντών που συμμετείχαν σε μεγάλη έρευνα για θέματα καρδιακής υγείας που ξεκίνησε το 1948.Δημοσιεύετηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.Στην ανάλυση που έκαναν οι ερευνητές μετά το πέρας της έρευνας στους εθελοντές, έδειξε ότι οι άνθρωποι με τις περισσότερες κοινωνικές συνδέσεις είναι κι οι ευτυχέστεροι. Και δεν εννοείται μόνο η συναναστροφή με το στενό κοινωνικό περιβάλλον, όπως οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αλλά οι γνωστοί των προηγουμένων, γνωστοί των γνωστών κτλ.O Tζέιμς Φάουλες, μέλος της ερευνητικές ομάδας, δηλώνει ότι «άν μια κοινωνική γνωριμία είναι ευτυχισμένη, αυξάνει την πιθανότητα να είσαι και εσύ ευτυχισμένος κατά 15%».«Ένας ευτυχισμένος φίλος αξίζει 20.000 δολάρια», τονίζει ο δρ. Χριστάκης, ο οποίος επισημαίνει τη σημασία του κοινωνικού περίγυρου στα επίπεδα ευτυχίας και συνδέει τη νέα μελέτη με έρευνα του 1984, η οποία έδειχνε ότι το να κερδίσει κανείς 5.000 δολάρια αυξάνει τις πιθανότητές του να γίνει ευτυχέστερος κατά μόλις 2%.

Ένα ποιηματάκι για το χαμόγελο από www.colinheatherly.com/smile.htm


SMILE FOR YOU

Smiling is infectious; you catch it like the flu,

When someone smiled at me today, I started smiling too.

I passed around the corner and someone saw my grin

When he smiled I realized I'd passed it on to him.

I thought about that smile then I realized its worth,

A single smile, just like mine could travel round the earth.

So, if you feel a smile begin, don't leave it undetected

Let's start an epidemic quick, and get the world infected!

Keep the smile going by sending this on to a friend.

Everyone needs a smile!!!


Δεν πρέπει να ξεχνάμε να χαμογελάμε αφού αυτό είναι το κλειδί που οδηγεί στην πραγματική ευτυχία την οποία γυρεύαμε τόσα χρόνια και ήταν κάτω από την μύτη μας... ήταν ένα χαμόγελο!

Το χαμόγελο είναι όντος μεταδοτικό αν σου χαμογελάσουν αρχίζεις και εσύ να χαμογελάς και όταν χαμογελάσεις σε κάποιον και αυτός αρχίζει να χαμογελά! Είναι ένας ιός που μεταδίδεται... ας τον μεταδώσουμε σε όλους....ας κάνουμε τον κόσμο πιο χαρούμενο!